Tel +46 (0)701-41 99 87 • kontakt@hyraspanien.se

 

 

Bra att veta

Hyra bil
Det finns många  möjligheter att hyra bil i Spanien och konkurransen är stor. Enklast är att boka bilen hemifrån över internet och hämta upp den på Alicantes flygplats. Biluthyrarna har sina utlämningsdiskar redan innan man är ute i ankomsthallen. Sedan är det bara att hämta upp bilen i parkeringsgaraget rakt över gatan.

Murcia har i stort sett samma utbud av hyrbilar. Boka på internet.

Observera att inte hyra för stor bil.  Spanska gator och parkeringsplatser är inte gjorda för stora bilar.

I bilen finns en varningstriangel som används på samma sätt som i Skandinavien. Vid eventuell olycka eller missöde med bilen måste man, enligt lag, ta på sig en gulfärgad reflexväst INNAN man stiger ur bilen – den skall ligga förvarad i handskfacket.

Motorvägar
Det spanska vägnätet har byggts ut och förbättrats mycket under de senaste åren och det är bra skyltat överallt. Körvägen ner genom Spanien går nästan uteslutande på stora motorvägar som på vissa vägsträckor har vägtull. Se till att du har Euro med dig när du är ute och kör. Det går att växla sedlar i tullarna.

Böter
I Spanien får man böter om man pratar i mobiltelefon under bilkörning – även om man använder headset. Tänk också på att ljuset måste vara påslaget i tunnlar annars blir det dryga böter för det också. I övrigt behöver inte ljuset vara påslaget under dagtid.

Taxi
Taxi från Alicantes flygplats till Cabo Roig kostar ungefär 50-60 Euro.

Upphämtning/avlämning flygplats
Vi har avtal med ett företag nere i området som bl.a. har transportservice (flygplats), golfbokning m.m. som talar skandinaviska. Bokning bör ske i god tid.