Tel +46 (0)701-41 99 87 • kontakt@hyraspanien.se


 

Omgivning

Cabo Roig
Lägenheten är belägen i Cabo Roig, på den södra delen av Costa Blancakusten. Området heter Lomas de Cabo Roig och tillhör provinsen Orihuela.

Här råder ett milt klimat året runt och området har ca 325 soldagar per år. Cabo Roig ligger ca 6 mil söder om Alicante flygplats och endast 1 mil från Torrevieja.

Cabo Roig karaktäriseras av breda gator avdelade av palmer och underbara trädgårdar. Hela Calas de Campoamor området är välsignat med underbara stränder och parker vilket gör Cabo Roig till det perfekta läget.

Strandpromenaden som följer kustlinjen utmed flera av Costa Blancas finaste stränder. Vid marinan finns det underbara restauranger väl värda att pröva vilket man också skall göra med det historiska utkikstornet.

Torrevieja
Belägen mellan två stora saltsjöar och Medelhavet ligger den gamla fiskebyn Torrevieja. Denna by har vuxit och blivit en av de viktigaste städerna i området. Staden ligger perfekt beläget med 30 – 40 minuter till både Alicantes och Murcias flygplats. Motorvägen gör att staden är lättåtkomlig från alla håll.

På grund av sitt läge så har den ett eget mikroklimat och har av Världs-hälsoorganisationen WHO utsetts till en av jorden mest hälsosamma plats att bo och leva på. Detta är en av anledningarna till att så många idag väljer att köpa en fastighet i detta område.

Affärer
Det finns många ställen för inköp av mat. En del av dem har riktigt bra utbud av kött, fisk, delikatesser och vin. Det tar 5 minuter med bil att åka dit. Det finns också ett stort köpcentra strax norr om Torrevieja som heter Habanero.

Golfbanor
Det finns många golfbanor i närheten varav två av dem alldeles runt om knuten. Ingen av de övriga ligger längre bort än ca 15-30 minuter med bil. Alla golfklubbar har el-bilar och klubbor för uthyrning.

Real Club de Campoamor ligger högt belägen vilket gör att man har en underbar utsikt. Banan är lång och med 6 ”dog legs” är den en riktig utmaning att spela.
www.golfcampoamor.com

Las Ramblas ligger mitt emot Campoamor och är en bana med högre svårighetsgrad. Det är en mycket spektaktulär bana, upphöjda tees, smala fairways och kuperade greener. Denna bana kan vara en prövning för många golfspelare och det utlovas en oförglömlig runda. www.golframblas.com

Villamartin golf course ligger ca 15 minuters bilväg ifrån lägenheten. Det är en vacker parkbana med mycket träd och över 70 bunkrar. www.golfvillamartin.com

La Finca golf resort är en championbana och anses vara den bästa i hela Costa Blanca. Den byggdes så sent som 2002 men är fullt uppvuxen med stora olivlundar och höga palmer. Banan är lång och det finns massor av vatten så många bollar och en elbil är att rekommendera. Banan ligger väldigt vackert mellan bergen. Detta är också den dyraste golfbanan i området. www.golflafinca.com

The Marquesa Course ligger belägen i en dal omgiven av två berg, banan är flack och är en ganska lätt bana att spela. Den har breda fairways, kanaler och sjöar som gör den väldigt rolig att spela.

Stränder
Cabo Roig’s strand är 420 meter lång och 18 meter bred. Stranden ligger i en vik och man kommer ner till stranden med hjälp av de byggda trapporna. Tycker du om att promenera så är denna stranden den perfekta, här finns också alla typer av vattensporter för dom som önskar detta. Det tar endast 5 minuter att ta sig till stranden med bil.

La Zenia är en av Orihuelas mest besökta stränder som ligger mellan Playa Flamenca och Cabo Roig. La Zenia stranden är 300 meter lång.

Playa Flamenca stranden är 150 meter lång och mycket lugn.
Campoamor är en öppen strand med finkornig strand. Här finns också en mycket fin hamn där man kan nyttja alla typer av vattensporter såsom segling, vindsurfing etc. Stranden har offentliga toaletter, duschar, första hjälpen station och restaurant som är mycket populär.

Staden Torre De La Horodada ligger i några km söderut från Cabo Roig. Här finns en underbar Marina och långa sandstränder.

Restauranger
Det finns gott om restauranger både i Cabo Roig och närliggande områden. Alla typer av restauranger finns representerade, spanskt, italienskt, svenskt, persiskt, thailändskt, engelska pubar och mycket mer. Antingen går man ut och äter eller tar med sig hem och sätter sig på terrassen.

Det traditionella spanska köket består bland annat av tapas, vilket är smårätter som ibland serveras gratis tillsammans med din drink. En annan favorit, oavsett om du befinner dig vid havet eller inte, är friterad fisk. Pröva till exempel calamares, lenguado (sjötunga), boquerones (ansjovis) eller gambas (räkor). Mer information om olika restauranger finns i en pärm i lägenheten.

Marknader
Marknader är sedan länge en tradition i Spanien som återkommer varje vecka året om. På marknaderna finner man allt möjligt från frukt och grönsaker, kött, korv och fisk till godis, kläder, leksaker och mycket annat. Priserna är för det mesta betydligt lägre än i butikerna och det går oftast att pruta. Och det ska man alltid göra.

Marknader finns i varje by runt om i Spanien och du bestämmer bara vilken dag och vilken by du vill åka till. Den närmaste marknaden är i La Zenia på lördagar. Det tar 5 minuter med bil eller om man tycker om att promenera så går man dit. För att slippa trängsel och hettan mitt på dagen är det bäst att gå upp tidigt vara på marknaden när de öppnar runt 9.

De flesta marknader startar vid niotiden på morgonen och slutar runt kl. 14.00.

Vattenland
Det finns två vattenparker i Torreviejaområdet.

Aquopolis Waterpark i Torrevieja är en av de största på hela Costa Blanca och väldigt popular bade hos barn och vuxna. Här finns alla möjliga vattenrutchbanor och bassänger.

Den andra vattenparken Agua-Park ligger i Quesada som ligger några ca 7 km från Torrevieja.

Utflyktsmål
Det finns många fina utflyktsmål i Costa Blancaområdet. Utmed kusten finns många pärlor till småstäder som förtjänar ett besök. Vill du veta mer om närområdet kring Torrevieja så gå in på följande länk.
www.torreviejainformation.com/torrevieja

 

   


 

Tel +46 (0)701-41 99 87 • kontakt@hyraspanien.se